INFOBIRO: Publikacije
Abdulah Sidran dobitnik nagrade za životno djelo

STAV,

Jer nije malo ovo što mi se zbilo u mojoj 75. godini života, to je mnogo. Ja ogromnost ovoga trenutka, ove geste ne vidim samo u onome što je u estetsko-kritičkom zamjeravanju moga doprinosa bosanskoj književnoj duhovnosti, nego i u onome što se zove životno djelo, životno djelo ne samo u književnosti nego i u onome što je i društveno djelovanje putem književnosti”

Abdulah Sidran dobitnik nagrade za životno djelo

Autori: DENIS ZVIZDIĆ SANJIN KODRIĆ

Sanjin Kodrić U sarajevskoj Vijećnici u subotu je održana svečana dodjela Nagrade “25. novembar” za životno djelo iz oblasti književnosti, koju je ove godine dobio jedan od najvećih živućih književnika Bosne i Hercegovine, akademik Abdulah Sidran. Sidran je u obraćanju prisutnima izrazio zahvalnost zbog nagrade, za koju je kazao da je to “nešto mnogo”, dodajući kako ovu nagradu vidi i kao priznanje njegovom društvenom djelovanju putem književnosti.“Jer nije malo ovo što mi se zbilo u mojoj 75. .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.