INFOBIRO: Publikacije
SAD za našu zemlju izdvojile 2,2 miliona dolara

DNEVNI AVAZ,

SAD su tokom pandemije Covid-19 za BiH izdvojile 2,2 miliona dolara za pomoć u borbi protiv koronavirusa, saopćio je Stejt department. U izvještaju o ulozi SAD u globalnoj borbi protiv pandemije navodi se da je novac izdvojen radi pružanja pomoći u pripremi laboratorijskih sistema, aktivnijem otkrivanju i praćenju slučajeva zaraženosti, te za podršku tehničkoj ekspertizi za prevenciju i liječenje Covida-19 i jačanju komunikacije u razmjeni informacija o riziku. Prema izvještaju Stejt departmenta, SAD su u posljednjih 20 godina izdvojile 1,1 milijardu dolara za pomoć BiH, od čega je 200.000 dolara uloženo u zdravstvo.

SAD za našu zemlju izdvojile 2,2 miliona dolara

Autori: AUTOR NIJE NAVEDEN

SAD su tokom pandemije Covid-19 za BiH izdvojile 2,2 miliona dolara za pomoć u borbi protiv koronavirusa, saopćio je Stejt department. U izvještaju o ulozi SAD u globalnoj borbi protiv pandemije navodi se da je novac izdvojen radi pružanja pomoći u pripremi laboratorijskih sistema, aktivnijem otkrivanju i praćenju slučajeva zaraženosti, te za podršku tehničkoj ekspertizi za prevenciju i liječenje Covida-19 i jačanju komunikacije u razmjeni informacija o riziku. Prema izvještaju Stejt departmenta .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.