INFOBIRO: Publikacije
Moj drug Mirza

DANI,

Posljednji susret: Ušao sam u sobu, Mirza je ležao u krevetu. Na stolicu pored kreveta kutija Marlbora, upaljac, pepeljara, crna kava, daljinski upravljac... Dodirnuo mi je ruku, nije tu bilo nikakvoga stiska, nije ga ni moglo biti: "Sjedni ovdje kraj mene na krevet, šta ceš u fotelji, nisi ti neki politicar da sjediš u fotelji..."

Moj drug Mirza

Autori: MILORAD BIBIĆ

Sarajevska bolnica. Dan nakon što je pokopan Davorin Popovic, veliko srce Sarajeva. Dado, Daco, Pimpek, Pjevac... Njegov najveci prijatelj Mirza Delibašic ležao je u bolesnickoj postelji. Lijecnici mi nisu dozvolili približiti se starom prijatelju. Jednoga, Davorina, ispratio sam na Barama, Mirzu sam došao vidjeti u Koševsku bolnicu. Vidio me je na vratima sobe, pogledao je kroz prozor: - Jes' vidio, pobježe mi Pjevac. Ðe cu ga ja naci gore na Barama... Ajde, udi u sobu, jebo ti doktore, šta .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.