INFOBIRO: Publikacije
ZNALAC TRADICIJSKE KULTURE

SLOBODNA BOSNA,

Naš suradnik, jedan od vodecih bosanskohercegovackih filologa, piše o novoj knjizi “Susreti s ljudima: Iz etnografskog terenskog dnevnika” bh. etnologinje Ljiljane Beljkašic-Hadžidedic i o njenom višedecenijskom briljantnom radu po kojem je postala poznata i priznata širom naucnog svijeta ; Kao vrhunski strucnjak i za selo i za grad, Ljiljana Beljkašic-Hadžidedic sagledala je puninu tradicijske kulture u BiH!

ZNALAC TRADICIJSKE KULTURE

Autori: NENAD FILIPOVIĆ

Nedavno je u Zemaljskom Muzeju BiH promovirana omalena knjiga Ljiljane Beljkašic-Hadžidedic pod sljedecim naslovom Susreti sa ljudima: Iz etnografskog terenskog dnevnika (Sarajevo: Zemaljski Muzej, 2007.) Iako je to knjiga od stotinjak stranica, manjeg formata, graficki neugledna, te objavljena u minuskulnom tiražu od 300 primjeraka, ništa od toga ne svjedoci o nekakvom niskom sadržajnom nivou te publikacije. Ako i o cemu, ovi podaci svjedoce o zastrašujuce sirotinjskom položaju humanistickih di .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.