INFOBIRO: Publikacije
Srpska zgrada za srpsku vladu izgrađena opljačkanim srpskim parama

START,

Kada vlast u zemlji u kojoj prosjecna penzija iznosi mizernih 250 maraka na besmislena službena putovanja potroši skoro milion, onda nema druge nego da oni koji su na slobodnim izborima glasali za takvu vlast sacuvaju minumum gradanske pristojnosti i da se mirno i dostojanstveno poklope ušima. Glasali ste, sad šutite!

Srpska zgrada za srpsku vladu izgrađena opljačkanim srpskim parama

Autori: BAKIR HADŽIOMEROVIĆ

Milorad Dodik 21. novembra otvorio novu zgradu Vlade Republike Srpske u Banjoj Luci. Jedini ozbiljni strani gosti na ovoj ceremoniji bili su srpski premijer Vojislav (Kalašnjikov) Koštunica i ruski ambasador u BiH Konstantin Šuvalov. Dvanaest godina ranije na isti datum u americkoj vojnoj bazi Wright Peterrson u Ohiou potpisan je Dejtonski mirovni sporazum kojim je prekinut rat u Bosni i Hercegovini. U dostupnim arhivima piše da je 21. novembra 1918. srpska vojska kralja Petra Prvog Karadordevic .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.