INFOBIRO: Publikacije
Strateško bježanje od suštinskih tema

SLOBODNA BOSNA,

Da li je Ilijaševic ratni zlocinac? Vjerovatno jeste, jer je tako oznacen u presudi suda u Zenici. Da li je Ilijaševic kriminalac? Dakako da jeste, za to mi nije potrebna ni pravomocna a ni pravosnažna sudska presuda. Ali ima ono “ali”: ko je ubio Jozu Leutara, to je meritum stvari koji je, u meduvremenu, ocito prestao biti važan!

Strateško bježanje od suštinskih tema

Autori: SENAD AVDIĆ

U Bosni i Hercegovini je evidentno izgraden nevjerovatan i, što je još gore, nezaustavljiv mehanizam pomjeranja i preslaganja tema od ozbiljnih prema margini. Ko to, kako to i zašto to radi, to ne znam; puno me pitate. Evo skromni primjer: ozbiljna je i, nažalost, nerazriješena tema ubistvo Joze Leutara, nekadašnjeg doministra policije Federacije. Monstruozna je to prica sa elementima državnog terorizma (“Leutara su ubile ili naše budale ili hrvatski ekstremisti” Alija Izetbegovic, predsjednik P .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.