INFOBIRO: Publikacije
Dobro nam ošli!

FERAL TRIBUNE,

Upliv inozemnog kapitala – koliko god dobrodošao – vecito je pod paskom “tko nas kupuje: jesu li to prijatelji ili neprijatelji”, što se par dana ranije videlo u “spontanom” protestu radnika C-marketa koji su vlasnika Merkatora, zbog toga što je ovaj najavio kupovinu C-marketa, docekali parolama “Uvek neprijatelji”, “Necemo da ucimo slovenacki”, “Dosta nam je Slovenaca” ili “Vrati se mami”

Dobro nam ošli!

Autori: PETAR LUKOVIĆ

Cetiri dana uoci drugog kruga lokalnih izbora (D-Day: 03/10/04), Srbija – državotvorno državno razularena zajednica, kao što dolikuje zemlji koju vodi usnuli premijer Vojislav Koštunica, lici na monstruma u raspadanju: dok problemi šikljaju na sve strane, od tiho galopirajuce inflacije preko cene benzina koja raste iz meseca u mesec, do masovnih demonstracija tzv. radnika koji još uvek veruju da je samoupravljanje preživelo i da je privatizacija zlo, Vlada Srbija se ne oglašava. Valjda zbog rezu .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.