INFOBIRO: Publikacije
PATRIOTSKA MATEMATIKA

FERAL TRIBUNE,

Propali su samo zbog patriotske matematike: za sanaciju cetiri srpske banke potrebno je više od deset milijardi DEM... a to cak ni Srbija, u ekstazi-raspoloženju, sebi ne može da priušti. Poanta bank-happeninga u Srbiji: masovna otpuštanja, socijalni nemiri, protesti na ulici, neodoljivo podseca na Hrvatsku, te pitanje - hocemo li najebati kao Hrvati - ima smisla, uz potihu euro-nadu da Zoran Ðindic ipak nije Ivica Racan!

PATRIOTSKA MATEMATIKA

Autori: PETAR LUKOVIĆ

Smrt nemacke, pouzdano fašisticke marke (hrvatski: DEM) jedan je od najtužnijih dogadaja u vaskolikoj istoriji Srpskog Monetarnog Naroda: strah, trepet i neizvesnost glede mondijalisticke euro-evro-valute preko noci su srušili finansijsku tradiciju gradenu decenijama, u onim predivnim deutschland-dem-vremenima kad se tocno znalo što je 10, a što 20, a što 100 maraka s karakteristicnim plavim klavirom i onom nesrecnicom na novcanici koja se smeška kao da je prvi vaginalni orgazam imala u nekom od .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.