INFOBIRO: Publikacije
Ništa se ne mijenja bez krovnog sindikata

OSLOBOĐENJE,

Dugogodišnji predsjednikSaveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine najavio je odlazak nakon narednogsindikalnog kongresa. Ova dobra vijest za vecinu radnika nezadovoljnih radom dosadašnjeg predsjednika nece riješiti nagomilane probleme u organizaciji koja ima cilj da okupi radnicku klasu u cijeloj državi. Krivica je dobrim dijelom u samom Biberu, a mi smo sagovornike pitali: Ima li nade za radnike?

Ništa se ne mijenja bez krovnog sindikata

Autori: HAJDAR ARIFAGIĆ MIRZA DAJIĆ FUAD KOVAČEVIĆ ALMIR ŠEĆKANOVIĆ JAKUB SALKIĆ

Omer Sikira, predsjednik Sindikata elektroenergetskih radnika BiH Ne bih o imenima Kada je rijec o Sindikatu, ne volim da govorim o pojedincima, posebno ne o tome šta ce i kakav ce sindikat biti sa ili bez sadašnjeg predsjednika Edhema Bibera. Mislim da je uradio koliko su mogucnosti i okolnosti dozvoljavale. Sada je za predsjednika mnogo kandidata. Vidjecemo ko ce biti izabran i onda cemo cijeniti njegov rad. U narednom periodu mi treba da nastavimo nadogradnju onog što je Sindikat do sada rad .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.