INFOBIRO: Publikacije
Ljubo Jurčić: Brodogradnja je talac politike

SEEbiz,

Hrvatska brodogradnja, koja ima dugu i uglavnom uspješnu povijest, danas se nalazi pred najneizvjesnijim razdobljem. Svi kumulirani problemi koji su rezultirali ogromnim gubicima danas su na vrhuncu. Osjecaj neizvjesnosti pojacava i približavanja Hrvatske EU. Hoce li i kako brodogradilišta preživjeti, u novom broju magazina madeIN analizira vodeci ekonomski strateg Ljubo Jurcic.

Ljubo Jurčić: Brodogradnja je talac politike

Autori: Vlatko Cvrtila dekan Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu madeiN Ljubo Jurcic

Ako ne restrukturiramo našu brodogradnju, postavlja se pitanje koliko bi nam trebalo novaca i vremena da organiziramo neku drugu proizvodnju koja bi postigla istu ili vecu kvalitetu od brodogradnje. Brod spada u grupu najsloženijih proizvoda koje treba znati projektirati, konstruirati, organizirati proizvodnju, kontrolirati kvalitetu proizvodnje, Hrvatska spada u mali broj zemalja koje to znaju. Hrvatski brod je brend na svjetskom tržištu. On je jedan od rijetkih hrvatskih svjetskih brendova. U .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.