INFOBIRO: Publikacije
Stopama velikog Vlade Miloševića

LJILJAN,

Dani Vlade Miloševica 1. CD zborska djela; izvodi Mješoviti zbor Akademije umjetnosti i Univerziteta u Banjoj Luci; dirigent Nemanja Savic; trajanje: 43:27; 2. CD vokalno-instrumentalna i instrumentalna djela; izvodi Kamerni orkestar Akademije umjetnosti u Banjoj Luci + solisti; dirigentica Darinka Matic-Marovic; trajanje: 67:48 (bez kataloških brojeva!)

Stopama velikog Vlade Miloševića

Autori: OGNJEN TVRTKOVIĆ

Dakle, Dani Vlade Miloševica održani su po peti put u Banjoj Luci od 13. 16. aprila i bili su sadržajniji, a rekli bi, i bolji nego ijedno izdanje do sada. Organizatori, a to je prije svega Akademjia umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, tj. njen muzicki odjel na celu sa dinamicnim dekanom mr. Miloradom-Bucom Kenjalovicem, priredili su veliki broj razlicitih aktivnosti, koji su se kretali od svakovecernjih koncerata (njih cetiri) u prekrasnoj koncertnoj dvorani Banskih dvora, potom promocija dv .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.