INFOBIRO: Publikacije
Marjan Jurleka: HRT dampingom uništava konkurenciju

SEEbiz,

INTERVJU - Donošenje novog Zakona o HRT bio je povod da se po prvi put u Hrvatskoj komercijalni nakladnici, vlasnici razlicitih medija, okupe u Koordinaciju komercijalnih nakladnika. Cilj im je utjecati na dio Zakona koji se tice komercijalnog dijela HRT-ovog poslovanja. Naime, HRT i pored toga što dobija novac od pristojbe, sudjeluje u tržišnoj utakmici za nevelik marketinški kolac od kojeg žive komercijalni mediji.

Marjan Jurleka: HRT dampingom uništava konkurenciju

Autori: Dražen Klaric

O Vladinoj odluci da smanji pristojbu za HTV u iznosu od 20 kuna razgovarali smo s Marjanom Jurlekom, voditeljem novih projekata u kompaniji Styria Media International i jednim od kljucnih ljudi Kordinacije komercijalnih nakladnika. Jurleka istice da HRT guši druge medije u Hrvatskoj, pa je sasvim razumljivo da postoji interes komercijalnih nakladnika da se osigura balans izmedu javne funkcije HRT-a i održivog pluralizma medija u Hrvatskoj. Cinjenica da su se komercijalni nakladnici okupili oko .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.