INFOBIRO: Publikacije
Izborna reforma u BiH

OSLOBOĐENJE,

Da li je, konačno, stiglo vrijeme da izvršimo duboke rezove u izbornom zakonodavstvu u BiH, koji će dovesti do određenih krupnih promjena u našem izbornom sistemu, a što je zahtjev struke, velikog broja birača i javnosti općenito, kao i dostignutog stepena informatičkog razvoja u BiH ili će diskusija o izbornoj reformi ostati samo prazna tlapnja političkih elita sve do narednih lokalnih izbora?

Izborna reforma u BiH

Autori: SUAD ARNAUTOVIĆ

Potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju naša zemlja je i formalno stvorila obavezu da pristupi usklađivanju svoga zakonodavstva sa evropskom stečevinom (aquis communitare) u šta, bez svake sumnje, pripada i reforma izbornog zakonodavstva. To će značajno doprinijeti da i mi konačno usvot imo evropske, ali i naše, bosanskohercegovačke (BAS) standarde u oblas ti izbo ra. To je prepoznao i aktuelni režim koji je (neopravdano već duže) u procesu formiranja interresorne radne grupe za .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.